JazzBaar

woensdag 8 februari 2017 om 20 uur

Bas Bulteel Trio

We leggen de muzikale kwaliteitslat hoog: Bas Bulteel is een gepassioneerd pianist die zijn strepen in pop en jazz heeft verdiend. Heel veel verschillende projecten, zowel op de voor- als op de achtergrond, als uitvoerder en als componist. Een echte musician’s musician.
Zijn kompanen Bart De Nolf en Bruno Castellucci zijn op hun beurt dan weer ware monumenten van de Belgische jazz. Ze hebben elk een palmares om U tegen te zeggen; beiden waren dan ook lid van de vaste begeleidingsband van Toots Thielemans. Als trio Bas-Bart-Bruno maakten ze de cd ‘Coming Home’, die in 2015 de Klara-prijs voor beste jazz-cd heeft behaald.
Dat kan tellen in het Belgische jazz-landschap….

line up
Bas Bulteel – piano
Bart De Nolf – bas
Bruno Castellucci – drums

Reserveren gebeurt online, via deze link.
14 euro (standaardtarief) en 12 euro (personen met een beperking, studenten en 60+)

Twijfelt niet. Spread the word. En komt dat horen!

Tot in PostX!

 


logoJazzBaarNa de voorbije jaren af en toe een jazzy concert te hebben georganiseerd in PostX, vond ik (Geert Declercq)  dat het voor 2016 net ‘wat meer’ mocht worden.

Na wat gesprekken hier en wat ideeën daar, werd ‘ik’ uiteindelijk ‘we’: een paar vrienden-liefhebbers die enthousiast hetzelfde voor ogen hadden: meer van dat in 2016!
Maar hoe dan concreet?

Drie beslagen partners kwamen al snel ten tonele met raad en daad: PostX vzw, de gemeente Merelbeke en Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw.
Al snel waren we het er over eens dat we best samen in zee zouden gaan. Met de vier partijen dus, met elk hun sterkte. Want dàt is de garantie dat het ingeslagen pad kan voortgezet worden!

De sterke punten behouden we: laagdrempelige maar frisse jazz-optredens van een hoog niveau, in het intieme kader van PostX.
En de zwakke punten willen we weggommen: dus ‘wat meer’ jazzconcerten dan tot nog toe, met ‘wat meer’ ondersteuning. Maar: met evenveel bescheidenheid, warmte en passie (want ‘nog meer’ is moeilijk…).

En zo is dus ‘JazzBaar’ ontstaan: behapbare jazzmuziek, in de gezellige concertzaal van PostX annex BarX.

Hopend op jullie immer enthousiaste aanwezigheid, wens ik jullie allen dan ook een jazzbaar 2016!

Geert, van JazzInzicht én JazzBaar